Beste reiziger,

voor u hebben we nieuwe groepsaanbiedingen samengesteld!

onder deze link vind u een aantal vliegreizen die speciaal zijn samengesteld voor nierpatienten, onder andere door het aanbieden van dialysefaciliteiten samen met een geheel verzorgd vakantie van A-Z!

 

Ook worden deze reizen ter plekke begeleid door een gastvrouw of -heer.  Wij denken graag met u mee en kunnen u advies geven over wat er nodig is om op vakantie te kunnen gaan. 

 

Op vakantie gaan met een nieraandoening is vaak mogelijk. Het vraagt wel wat meer voorbereiding. Zeker als u dialyseert of een niertransplantatie hebt gehad. Als uw conditie het toelaat, kunt u prima op vakantie gaan met chronische nierschade of nierfalen. Op reis gaan kost wel extra voorbereiding. Dat geldt als u zelf een vakantie regelt, maar ook als u meegaat op een georganiseerde reis. Deel uw vakantieplannen zo vroeg mogelijk met uw nefroloog en bijvoorbeeld de medisch maatschappelijk werker. Welke voorbereidingen nodig zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.  Ter plekke wordt u begeleid tijdens de groepsreizen door een gastvrouw/heer . De gastvrouw/ heer verzorgt de algemene coördinatie van reis, verblijf en excursies.  De groepsreizen zijn niet geschikt voor mensen met een verstandelijke- of psychische beperking of met een vorm van dementie.  Hotelkamers die zijn aangepast voor rolstoelgebruik zijn altijd op aanvraag, en kan tegen betaling van een supplement vooraf gegarandeerd worden. 

 

Houd er rekening mee dat diverse buitenlandse bestemmingen niet op rolstoelen zijn ingesteld. Wanneer u een rolstoel gebruikt, verwachten wij dat uw begeleider in staat is deze voort te duwen. - Wanneer u tijdens het verblijf in het buitenland een rolstoel wilt gebruiken, kunt u dit op het aanmeldingsformulier aangeven.  Wanneer u op de luchthaven staat in Nederland en een rolstoel wilt gebruiken, meldt dit dan aan bij ons zodat we de luchthaven voor u hulp kunnen aanvragen. U kunt dan begeleid worden naar de gate, en van de gate naar uw transferbus.

 

De buitenlandse dialysecentra zijn goede moderne centra, waar minstens 1 medewerker Engels, Duits en soms zelfs Nederlands spreekt. Het vervoer naar en van het centrum wordt verzorgd. Het dialysecentrum maakt het dialyseschema. Daarbij kan niet altijd rekening gehouden worden met individuele wensen, vanwege bezetting en capaciteit van het centrum. Bij de dialysecentra op Kreta, Rhodos  en Turkije kunnen ook patiënten met hepatitis B dialyseren.

 

 

Contacteer ons