Garantie-bepalingen

Implantaten

Voor implantaten geldt een garantietermijn van 15 jaar. Aanpassingen en reparaties aan implantaten die binnen de garantiebepalingen van de door u gekozen kliniek vallen, worden als volgt vergoed: 

In overleg met en na goedkeuring van  de door u gekozen kliniek kunnen de kleine reparaties ook worden uitgevoerd door de eigen tandarts of het tandtechnisch laboratorium in- of nabij de woonplaats. De hiervoor gemaakte kosten kunnen bij de door u gekozen kliniek worden gedeclareerd. Dit kan alleen na goedkeuring van de door u gekozen kliniek.

Kronen, bruggen & prothesen

Voor kronen, bruggen en prothesen geldt een vaste garantietermijn van 10 jaar. Reparaties aan kronen, bruggen en prothesen die binnen de garantiebepalingen van de door u gekozen kliniek vallen, worden als volgt vergoed;

Grote aanpassingen zal in de door u gekozen kliniek worden verzorgd in Turkije.

In overleg met en na goedkeuring van de door u gekozen kliniek  kunnen de kleine reparaties ook worden uitgevoerd door de eigen tandarts of het tandtechnisch laboratorium in- of nabij de woonplaats. De hiervoor gemaakte kosten kunnen bij de door u gekozen kliniek worden gedeclareerd. Dit kan alleen na goedkeuring van de door u gekozen kliniek.

Uitsluiting aansprakelijkheid

Corendon Care stelt zich niet aansprakelijk voor behandelingen na het prepareren van tanden of kiezen voor brugelementen of kronen. Reis- en verblijfskosten komen niet in aanmerking voor vergoeding.

De garantie van bovenstaande behandelingen wordt beperkt of komt te vervallen wanneer:

Goede mondhygiëne niet in acht wordt genomen, adviezen van de behandelend tandarts niet worden opgevolgd (bijvoorbeeld t.a.v. het dragen, onderhouden en bewaren van prothesen)

De tandarts niet wordt bezocht voor de jaarlijkse gebitscontrole ter plekke of bij uw eigen tandarts

Het tandvleesweefsel zich op natuurlijke wijze terug trekt en/of afneemt

Er sprake is van een toename of afname in het normale gewicht van de patiënt van meer dan 20%

Het gebit is beschadigt ten gevolge van een ongeval

Gezondheidsfactoren van invloed zijn op de conditie van het gebit, zoals diabetes, epilepsie, osteoporose (botontkalking), en bijwerkingen van chemokuren of bestralingen

Er sprake is van een noodreparatie

Kosten van behandelingen niet, of niet volledig zijn betaald

Alle de door ons geadviseerde klinieken bieden kwaliteit en eerlijke, goede service.

Het verlenen van garantie wordt na overleg met de aanvrager in alle redelijkheid door de door u gekozen kliniek  beoordeeld na het onderzoeken van de ontstane situatie. De garantiebepalingen van de door u gekozen kliniek zijn uitsluitend bedoeld voor patiënten van de door u gekozen klinek zich heeft laten behandelen.