BEHANDELINGEN

De geschatte duur van de behandeling voor;

→  Kronen-bruggen-zirkonium tussen de 5 - 7 dagen

→  Voor een volledige prothese tussen de 5 – 7 dagen

→  Voor een implantaat operatie 3 dagen (na helen van 3 maanden zou u moeten terug komen voor

      het plaatsen van de kroon op de implantaten)

 

Het doel is het genezingsproces voor u efficiënter en plezierig te laten verlopen, zodat u uw jaarlijkse vakantie kunt doorbrengen de natuurlijke rijkdom van Antalya en met mooie en gezonde tanden terug naar huis kunt keren.

 

IMPLANTAAT

Wat is een implantaat? 

Een tandimplantaat is een kunstmatige vervanging van een tandwortel. Op de plaats waar een tand dient getrokken te worden, kan men meestal ter vervanging een implantaat met kroon plaatsen. Dit is meestal een schroefvormige titaniumstructuur, al dan niet bedekt met een speciale coating.

Welke soorten behandeling zijn beschikbaar bij implantaten?

 * Enkele tandvervanging

 * Meerdere tandenveranderen (implantaatbrug)

 * Volledige mondreconstructie

 * Implantaatkunstgebit

 * veranderen van gewoon kunstgebit naar implantaatprothesen

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Een implantaat wordt, door een algemene tandarts of kaakchirurg, onder steriele omstandigheden, via een chirurgische operatie geplaatst. (In totaal is een 3-daagse behandelingsduur voldoende om het implantaat te plaatsen.) Daarna is er een wachttijd tussen de 3-6 maanden voor de fusie van het implantaat met het bot. Na de voltooiing van deze wachttijd, is er in totaal 5-7 dagen nodig om de tand(en) op het implantaat te plaatsen.

 

Op wie kan een implantaat toegepast worden? 

Gezien een implantaat een chirurgische ingreep vereist, wordt deze operatie toegepast op personen die zich in een algemene goede gezondheid bevinden, een gezond tandvlees en voldoende botstructuur hebben. Indien men niet over een voldoende botstructuur beschikt, kunnen bijkomende procedures (zoals het toepassen van kunstmatige of natuurlijke bottransplantaat) toegepast worden. De systematische ziekten, zoals diabetes, of mensen met chronische problemen zoals bruxisme (tandengeknars), en personen die roken of alcohol gebruiken wordt het succes van het implantaat nadelig beïnvloedt.

  

COSMETISCHE TANDEHEELKUNDE

esthetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

 

LAMINAAT VENEERS - FACING

Diverse esthetische problemen met je tanden kunnen door het plaatsen van hele dunne porseleinen schildjes (facings of veneers) worden opgelost: een verkleurde tand kan worden verfraaid (ook wanneer een bleekbehandeling onvoldoende resultaat geeft), kleine spleetjes tussen je tanden kunnen worden weggewerkt, hoekjes die van tanden zijn afgebroken en scheve tanden kunnen ermee worden gemaskeerd.Een facing of veneer (ook wel: schildje, facet, of schaaltje) is een tandheelkundige restauratie gemaakt van porselein. Voor het zetten van een facing wordt de eigen tand geslepen tot een klein puntig tandje. Deze wordt niet glad gepolijst, want hoe ruwer het oppervlak, hoe beter de facing blijft zitten. De facings worden door onze gespecialiseerd tandheelkundig technicus gemaakt met behulp van een afdruk die na het slijpen wordt gemaakt.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Uw kleurkeuze
Samen met uw behandelend tandarts wordt de kleur van uw facing bepaald. Of u nu een Hollywood smile wenst of gaat voor de natuurlijke kleur, alles wat u wenst is mogelijk. Na goed overleg wordt bepaald welke kleur het beste bij u past en wordt dit vervolgens gecorrespondeerd in het tandtechnisch laboratorium.

Perfect op maat
Een porseleinen facing is minimaal een halve millimeter dik. Voor een optimaal resultaat moet de tandarts voor het aanbrengen van porseleinen facings in de meeste gevallen een laagje glazuur afslijpen om ruimte te creëren voor de facing.

De tanden modelleren 
Waar nodig slijpt de tandarts een dun laagje van het oppervlak van uw tand af om voldoende ruimte te maken voor de facing. Hiermee behouden uw tanden gelijke dikte. In de tijd tussen het afslijpen van de tand en het daadwerkelijke plaatsen van de definitieve facing krijgen patiënten eerst tijdelijke facings.

De facings plaatsen
Voor het aanbrengen van de facings op uw tanden, behandelt de tandarts uw tanden met een zuur ter voorbereiding van het opbrengen van een hechtlaag. De facings worden vervolgens aangebracht op uw eigen tanden door middel van een hechtlaag. Nadat de facings geplaatst zijn gaan wij deze precies op maat maken zoals u dat wilt en van ons verwacht. Tot dat het resultaat 100% naar uw wens is!

Laminate Venerler 3

Wat zijn de voordelen voor u?

→100% tevredenheidgarantie

→ Betaalbaar & Duurzaam

→ Mogelijk zonder verdoving

→ Korte behandeltijd  

 

ZIRKONIUM PORSELEINEN KRONEN

Normaal gesproken, worden er bij porselein toepassingen, metaal als basisconstructie gebruikt voor de duurzaamheid. Echter, als gevolg van de berokken schade aan het tandvlees en het anti-esthetisch karakter van het gebruik van een metalen basisconstructie, was men al jaren opzoek naar een alternatief materiaal voor metaal. Het gebruik van zirkonium, dat ook in andere medische gebieden gebruikt werd, in de tandheelkundige om porseleinen kronen te maken, was de start van een nieuw tijdperk.

Gezien de porseleinen kronen, waarbij zirkonium als basisconstructie gebruikt wordt, met het cad-cam technologie voorbereidt worden, wordt de voorkeur gegeven aan deze toepassing omwille van het natuurlijk esthetisch tanden effect vanwege het niet veroorzaken van tandvlees problemen, de antiallergische functie, als gevolg van de volle licht transmissie.

 

Wat zijn de nadelen?

→ Bij zeer lange tandtekorten, het niet kunnen gebruiken tandheelkundige brug omdat het niet bestendig zal zijn

→ De kostprijs is bij deze hoger in vergelijking met andere alternatieven..

 

METAAL ONDERSTUENENDE KRONEN 

Dit is een behandelingsmethode dat toegepast wordt indien vullingen bij gedeeltelijke tandheelkundige tekortkomingen of vaste tandweefsel, niet voldoende is. Het is een nadeel voor personen die metalen allergie hebben. Voor diegenen die een teruggetrokken tandvlees hebben, zal het na verloop van tijd esthetische problemen veroorzaken. Deze procedure wordt aanbevolen bij de hedendaagse economische tekortkomingen, situaties waarbij de tand lengtes veel te kort zijn en tand tekortkomingen te lang zijn.

Gezien bij de productie fase, voor de dekking van de metalen kleur, en ondoorzichtig porselein op het metaal gesmeerd wordt, zorgt het ervoor dat het lichtdoorlating verminderd wordt en zorgt het tevens voor een gevlekt zicht onder wit licht.

 

DIASTEMA VULLING

Dit is het met esthetische doeleinden doen sluiten van de ruimte tussen twee tanden, vooral bij de voortanden. Bij de behandeling, wordt aan de natuurlijke tand geen enkele interferentie gedaan, de natuurlijke tand blijft in zijn originele staat. Vergelijkbaar met een tandvulling, wordt ook hier een gelijkaardig materialen composiet gebruikt om de esthetische behandeling uit te voeren. Indien een laboratorium fase niet vereist wordt, is de behandeling kort van duur en tevens economisch.

 

BLEKEN 

Dit is een bleekproces, waarbij de tandkleur blijvend is (2 tot 3 jaar). In onze kliniek, wordt het bleekproces gestart door de activatie, door de tandarts, van de 30% waterstofperoxide of 35% carbamide peroxide speciale laser apparaat. Het amorfe calciumfosfaat in de medicatie, zorgt zonder uw tanden of uw tandglazuur te beschadigen helder witte tanden. U kunt na 35 minuten behandeling, beschikken over uw witte droom

 GLIMLACH DESIGN

·           Sluit u uw mond met lachen?

·           Heeft u last van de vorm van uw tanden?        

·           Vindt u de zicht van uw tandvlees niet mooi

 

Er zijn vele factoren die onze glimlach beïnvloeden. Om over een mooi glimlach te beschikken, dient u als eerst compatible tanden met uw gezichts- en lipstructuur te hebben. In gevallen waarbij uw tandvlees teveel blootgesteld wordt of u asymmetrische tandvlees heeft, door het hebben van korte tanden, kan via een diode laser, pijnloos en via een bloedeloze werking de lengte van de tanden verlengd worden en/of het tandvlees symmetrische gemaakt worden door middel van een operatie (gingivectomie). U zou over een Hollywood lach kunnen beschikken.?

            

BEHANDELING EN ENDODONTOLOGIE

 

1-) Composiet vullingen

Composiet vullingen, is een tand-kleurig vullingmateriaal dat gebruikt wordt voor breuken, verrottingen en om esthetische doeleinden. De laag wordt geplaatst en wordt door middel van de koude lichtbronnen (laser) verhard. In gevallen dat het tandweefsel niet voldoende is, kunnen verscheidene metalen accessoires gebruikt worden om de behandeling te vervolledigen. Het is economisch als esthetisch.

 

2-) Kanaalbehandeling

Dit is een behandeling van de zenuw (pulpa) in de wortels, die niet meer kan genezen kan worden of onherstelbare schade opgelopen heeft, ten gevolge van een trauma of tandbederf. Dit is een proces waarbij de kanalen in de zenuwen binnen het zenuwweefsel, schoongemaakt worden van het geïnfecteerde zenuwweefsel en gevuld worden met een speciale vullingproduct. Het werk wordt gedaan onder plaatselijke verdoving, en zal afgerond worden in één a twee sessies waarbij tijdens de behandeling geen pijn gevoeld zal worden. 

 

TOTALE PROTHESEN

Dit wordt toegepast op personen die al hun tanden verloren hebben. Met de steun van het resterend botweefsel van de onder- en bovenkaak, door vacuüm kracht de creëren, wordt er gezorgd voor stabiliteit. Het zijn acryl prothesen die het gebrek aan esthetiek en functie van de persoon vervolledigd. In normale omstandigheden is het gebruik ervan moeilijk. Er een verscheidenheid van methoden om de vast klemming van de totale prothesen te doen verhogen. 

 

De vast klemming kan worden verhoogd door twee a drie stuks implantaten toe te passen bij leeftijdsgevorderde patiënten. Men dient dit om de vijf jaar te vernieuwen. In termen van gezondheid, is het gebruik van porseleinen tanden in de achter gebieden bij totale prothesen niet aangeraden. Op termijn kunnen de plastieken tanden verkleuren en kunnen ze los te komen staan. Daarom raden we aan, om raden in de voorste gebieden porselein en achter gebieden acryl tanden, te gebruiken. Voor de reiniging van de prothesen, dienen bijzondere preparaten, die in de apotheken verkocht worden, gebruikt te worden.

 

PARTIËLE PROTHESEN

In geval van ontbrekende tanden, er geen vaste bruggen en prothesen gemaakt worden, en de patiënt om economische redenen geen implantaat wil, wordt deze behandeling gekozen om de esthetiek en functie te vervolledigen. De vast klemming wordt voorzien door de steun van de metalen haakjes (klemmen) aan de prothesen.

METALEN HAAKJES PARTIËLE PROTHESEN

Bij deze prothesen, voor esthetische doeleinden, worden in plaats van metalen haken speciaal gebruikt. Met behulp van deze metalen haakjes, wordt de aanwezigheid van de prothese verborgen in de mond van de patiënt. Tevens wordt belemmerd, dankzij het steun verkrijgen van de gezonde tanden, dat er teveel druk wordt gezet om de gezonde tanden. Echter, de kostprijs stijgt naarmate het type van de te gebruiken vast klemming.

PERODONTALE BEHANDELINGEN

Periodontale ziekten zijn aandoeningen van het tandvlees en de infecties die andere weefsels die het tandvlees ondersteunen beïnvloeden. 60 % voor het verlies van tanden, bij volwassen, is te wijten aan deze periodontale aandoeningen. Indien tanden niet regelmatig gepoetst worden, zullen de opgehoopte voedselresten bacteriën creëren op de tandplak en tussen de tanden. Deze vorming, die we bacteriële plaques noemen, zorgen ervoor dat tandbederf en tandvlees infectie gestart worden (gingivitis). Een ontstoken tandvlees, dat rood van kleur is, zal de neiging hebben te bloeden en zorgt tevens voor een slechte adem. 

 

Na verloop van tijd zal op de bacteriële plaques, door de afzetting van mineralen die zich in het speeksel bevinden, tandstenen doen ontstaan. Indien deze tandstenen en infecties, door middel van een behandeling niet verwijderd worden, zal het zorgen voor teruggetrokken tandvlees, met als gevolg de vermindering van ondersteunend botweefsel (parodontitis) en zal het loskomende tanden die zullen, toebrengen. Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. De papillen zijn puntig. Gezond tandvlees is vastgehecht aan de tanden en kiezen.

De behandeling van tandvleesaandoeningen in een vroeg stadium, houdt meestal tandsteen verwijdering en worteloppervlak correcties in. Deze behandelingen worden aan de hand van diverse handgereedschappen, ultrasone apparaten en laser, uitgevoerd. Gevorderde periodontale aandoeningen, worden behandeld met behulp van een chirurgische ingreep.

 

Periodontale aandoeningen, andere dan onvoldoende tandhygiëne, kunnen ontstaan door;

• fysiologische omstandigheden zoals zwangerschap, puberteit, enz.

• systemische ziekten zoals diabetes, kanker

• langdurig gebruik van sommige geneesmiddelen

• genetisch bepaald

          sommige voor en na foto's van aantal behandelingen

 

 

 

 

De geschatte duur van de behandeling voor;

→  Kronen-bruggen-zirkonium tussen de 5 - 7 dagen

→  Voor een volledige prothese tussen de 5 – 7 dagen

→  Voor een implantaat operatie 3 dagen (na helen van 3 maanden zou u moeten terug komen voor het plaatsen van de kroon op de implantaten)

 

Het doel is het genezingsproces voor u efficiënter en plezierig te laten verlopen, zodat u uw jaarlijkse vakantie kunt doorbrengen de natuurlijke rijkdom van Antalya en met mooie en gezonde tanden terug naar huis kunt keren.

 

BEHANDELINGEN;

 

IMPLANTAAT

Wat is een implantaat? 

Een tandimplantaat is een kunstmatige vervanging van een tandwortel. Op de plaats waar een tand dient getrokken te worden, kan men meestal ter vervanging een implantaat met kroon plaatsen. Dit is meestal een schroefvormige titaniumstructuur, al dan niet bedekt met een speciale coating.

 

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Een implantaat wordt, afhankelijk van de opleiding, ervaring en expertise, door een algemene tandarts of kaakchirurg, onder steriele omstandigheden, via een chirurgische operatie geplaatst. (In totaal is een 3-daagse behandelingsduur voldoende om het implantaat te plaatsen.) Daarna is er een wachttijd tussen de 3-6 maanden voor de fusie van het implantaat met het bot. Na de voltooiing van deze wachttijd, is er in totaal 5-7 dagen nodig om de tand(en) op het implantaat te plaatsen.

 

Op wie kan een implantaat toegepast worden? 

Gezien een implantaat een chirurgische ingreep vereist, wordt deze operatie toegepast op personen die zich in een algemene goede gezondheid bevinden, een gezond tandvlees en voldoende botstructuur hebben. Indien men niet over een voldoende botstructuur beschikt, kunnen bijkomende procedures (zoals het toepassen van kunstmatige of natuurlijke bottransplantaat) toegepast worden. De systematische ziekten, zoals diabetes, of mensen met chronische problemen zoals bruxisme (tandengeknars), en personen die roken of alcohol gebruiken wordt het succes van het implantaat nadelig beïnvloedt.

  

COSMETISCHE TANDEHEELKUNDE

of esthetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

 

LAMINAAT VENEERS - FACING

Diverse esthetische problemen met je tanden kunnen door het plaatsen van hele dunne porseleinen schildjes (facings of veneers) worden opgelost: een verkleurde tand kan worden verfraaid (ook wanneer een bleekbehandeling onvoldoende resultaat geeft), kleine spleetjes tussen je tanden kunnen worden weggewerkt, hoekjes die van tanden zijn afgebroken en scheve tanden kunnen ermee worden gemaskeerd.Een facing of veneer (ook wel: schildje, facet, of schaaltje) is een tandheelkundige restauratie gemaakt van porselein. Voor het zetten van een facing wordt de eigen tand geslepen tot een klein puntig tandje. Deze wordt niet glad gepolijst, want hoe ruwer het oppervlak, hoe beter de facing blijft zitten. De facings worden door onze gespecialiseerd tandheelkundig technicus gemaakt met behulp van een afdruk die na het slijpen wordt gemaakt.

 

 Hoe ziet de behandeling eruit?

Uw kleurkeuze
Samen met uw behandelend tandarts wordt de kleur van uw facing bepaald. Of u nu een Hollywood smile wenst of gaat voor de natuurlijke kleur, alles wat u wenst is mogelijk. Na goed overleg wordt bepaald welke kleur het beste bij u past en wordt dit vervolgens gecorrespondeerd in het tandtechnisch laboratorium.

Perfect op maat
Een porseleinen facing is minimaal een halve millimeter dik. Voor een optimaal resultaat moet de tandarts voor het aanbrengen van porseleinen facings in de meeste gevallen een laagje glazuur afslijpen om ruimte te creëren voor de facing.

De tanden modelleren 
Waar nodig slijpt de tandarts een dun laagje van het oppervlak van uw tand af om voldoende ruimte te maken voor de facing. Hiermee behouden uw tanden gelijke dikte. In de tijd tussen het afslijpen van de tand en het daadwerkelijke plaatsen van de definitieve facing krijgen patiënten eerst tijdelijke facings.

De facings plaatsen
Voor het aanbrengen van de facings op uw tanden, behandelt de tandarts uw tanden met een zuur ter voorbereiding van het opbrengen van een hechtlaag. De facings worden vervolgens aangebracht op uw eigen tanden door middel van een hechtlaag. Nadat de facings geplaatst zijn gaan wij deze precies op maat maken zoals u dat wilt en van ons verwacht. Tot dat het resultaat 100% naar uw wens is!

Laminate Venerler 3

Wat zijn de voordelen voor u?

→100% tevredenheidgarantie

→ Betaalbaar & Duurzaam

→ Mogelijk zonder verdoving

→ Korte behandeltijd  

 

ZIRKONIUM PORSELEINEN KRONEN

Normaal gesproken, worden er bij porselein toepassingen, metaal als basisconstructie gebruikt voor de duurzaamheid. Echter, als gevolg van de berokken schade aan het tandvlees en het anti-esthetisch karakter van het gebruik van een metalen basisconstructie, was men al jaren opzoek naar een alternatief materiaal voor metaal. Het gebruik van zirkonium, dat ook in andere medische gebieden gebruikt werd, in de tandheelkundige om porseleinen kronen te maken, was de start van een nieuw tijdperk.

Gezien de porseleinen kronen, waarbij zirkonium als basisconstructie gebruikt wordt, met het cad-cam technologie voorbereidt worden, wordt de voorkeur gegeven aan deze toepassing omwille van het natuurlijk esthetisch tanden effect vanwege het niet veroorzaken van tandvlees problemen, de antiallergische functie, als gevolg van de volle licht transmissie.

 

Wat zijn de nadelen?

→ Bij zeer lange tandtekorten, het niet kunnen gebruiken tandheelkundige brug omdat het niet bestendig zal zijn

→ De kostprijs is bij deze hoger in vergelijking met andere alternatieven..

 

METAAL ONDERSTUENENDE KRONEN 

Dit is een behandelingsmethode dat toegepast wordt indien vullingen bij gedeeltelijke tandheelkundige tekortkomingen of vaste tandweefsel, niet voldoende is. Het is een nadeel voor personen die metalen allergie hebben. Voor diegenen die een teruggetrokken tandvlees hebben, zal het na verloop van tijd esthetische problemen veroorzaken. Deze procedure wordt aanbevolen bij de hedendaagse economische tekortkomingen, situaties waarbij de tand lengtes veel te kort zijn en tand tekortkomingen te lang zijn.

Gezien bij de productie fase, voor de dekking van de metalen kleur, en ondoorzichtig porselein op het metaal gesmeerd wordt, zorgt het ervoor dat het lichtdoorlating verminderd wordt en zorgt het tevens voor een gevlekt zicht onder wit licht.

DIASTEMA VULLING

Dit is het met esthetische doeleinden doen sluiten van de ruimte tussen twee tanden, vooral bij de voortanden. Bij de behandeling, wordt aan de natuurlijke tand geen enkele interferentie gedaan, de natuurlijke tand blijft in zijn originele staat. Vergelijkbaar met een tandvulling, wordt ook hier een gelijkaardig materialen composiet gebruikt om de esthetische behandeling uit te voeren. Indien een laboratorium fase niet vereist wordt, is de behandeling kort van duur en tevens economisch.

BLEKEN 

Dit is een bleekproces, waarbij de tandkleur blijvend is (2 tot 3 jaar). In onze kliniek, wordt het bleekproces gestart door de activatie, door de tandarts, van de 30% waterstofperoxide of 35% carbamide peroxide speciale laser apparaat. Het amorfe calciumfosfaat in de medicatie, zorgt zonder uw tanden of uw tandglazuur te beschadigen helder witte tanden. U kunt na 35 minuten behandeling, beschikken over uw witte droom

 GLIMLACH DESIGN

 

·           Sluit u uw mond met lachen?

·           Heeft u last van de vorm van uw tanden?        

·           Vindt u de zicht van uw tandvlees niet mooi

 

Er zijn vele factoren die onze glimlach beïnvloeden. Om over een mooi glimlach te beschikken, dient u als eerst compatible tanden met uw gezichts- en lipstructuur te hebben. In gevallen waarbij uw tandvlees teveel blootgesteld wordt of u asymmetrische tandvlees heeft, door het hebben van korte tanden, kan via een diode laser, pijnloos en via een bloedeloze werking de lengte van de tanden verlengd worden en/of het tandvlees symmetrische gemaakt worden door middel van een operatie (gingivectomie). U zou over een Hollywood lach kunnen beschikken.?

            

BEHANDELING EN ENDODONTOLOGIE

 

1-) Composiet vullingen

Composiet vullingen, is een tand-kleurig vullingmateriaal dat gebruikt wordt voor breuken, verrottingen en om esthetische doeleinden. De laag wordt geplaatst en wordt door middel van de koude lichtbronnen (laser) verhard. In gevallen dat het tandweefsel niet voldoende is, kunnen verscheidene metalen accessoires gebruikt worden om de behandeling te vervolledigen. Het is economisch als esthetisch.

 

2-) Kanaalbehandeling

Dit is een behandeling van de zenuw (pulpa) in de wortels, die niet meer kan genezen kan worden of onherstelbare schade opgelopen heeft, ten gevolge van een trauma of tandbederf. Dit is een proces waarbij de kanalen in de zenuwen binnen het zenuwweefsel, schoongemaakt worden van het geïnfecteerde zenuwweefsel en gevuld worden met een speciale vullingproduct. Het werk wordt gedaan onder plaatselijke verdoving, en zal afgerond worden in één a twee sessies waarbij tijdens de behandeling geen pijn gevoeld zal worden. 

 

TOTALE PROTHESEN

Dit wordt toegepast op personen die al hun tanden verloren hebben. Met de steun van het resterend botweefsel van de onder- en bovenkaak, door vacuüm kracht de creëren, wordt er gezorgd voor stabiliteit. Het zijn acryl prothesen die het gebrek aan esthetiek en functie van de persoon vervolledigd. In normale omstandigheden is het gebruik ervan moeilijk. Er een verscheidenheid van methoden om de vast klemming van de totale prothesen te doen verhogen. 

 

De vast klemming kan worden verhoogd door twee a drie stuks implantaten toe te passen bij leeftijdsgevorderde patiënten. Men dient dit om de vijf jaar te vernieuwen. In termen van gezondheid, is het gebruik van porseleinen tanden in de achter gebieden bij totale prothesen niet aangeraden. Op termijn kunnen de plastieken tanden verkleuren en kunnen ze los te komen staan. Daarom raden we aan, om raden in de voorste gebieden porselein en achter gebieden acryl tanden, te gebruiken. Voor de reiniging van de prothesen, dienen bijzondere preparaten, die in de apotheken verkocht worden, gebruikt te worden.

PARTIËLE PROTHESEN

In geval van ontbrekende tanden, er geen vaste bruggen en prothesen gemaakt worden, en de patiënt om economische redenen geen implantaat wil, wordt deze behandeling gekozen om de esthetiek en functie te vervolledigen. De vast klemming wordt voorzien door de steun van de metalen haakjes (klemmen) aan de prothesen.

METALEN HAAKJES PARTIËLE PROTHESEN

Bij deze prothesen, voor esthetische doeleinden, worden in plaats van metalen haken speciaal gebruikt. Met behulp van deze metalen haakjes, wordt de aanwezigheid van de prothese verborgen in de mond van de patiënt. Tevens wordt belemmerd, dankzij het steun verkrijgen van de gezonde tanden, dat er teveel druk wordt gezet om de gezonde tanden. Echter, de kostprijs stijgt naarmate het type van de te gebruiken vast klemming.

PERODONTALE BEHANDELINGEN

Periodontale ziekten zijn aandoeningen van het tandvlees en de infecties die andere weefsels die het tandvlees ondersteunen beïnvloeden. 60 % voor het verlies van tanden, bij volwassen, is te wijten aan deze periodontale aandoeningen. Indien tanden niet regelmatig gepoetst worden, zullen de opgehoopte voedselresten bacteriën creëren op de tandplak en tussen de tanden. Deze vorming, die we bacteriële plaques noemen, zorgen ervoor dat tandbederf en tandvlees infectie gestart worden (gingivitis). Een ontstoken tandvlees, dat rood van kleur is, zal de neiging hebben te bloeden en zorgt tevens voor een slechte adem. 

 

Na verloop van tijd zal op de bacteriële plaques, door de afzetting van mineralen die zich in het speeksel bevinden, tandstenen doen ontstaan. Indien deze tandstenen en infecties, door middel van een behandeling niet verwijderd worden, zal het zorgen voor teruggetrokken tandvlees, met als gevolg de vermindering van ondersteunend botweefsel (parodontitis) en zal het loskomende tanden die zullen, toebrengen. Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. De papillen zijn puntig. Gezond tandvlees is vastgehecht aan de tanden en kiezen.

De behandeling van tandvleesaandoeningen in een vroeg stadium, houdt meestal tandsteen verwijdering en worteloppervlak correcties in. Deze behandelingen worden aan de hand van diverse handgereedschappen, ultrasone apparaten en laser, uitgevoerd. Gevorderde periodontale aandoeningen, worden behandeld met behulp van een chirurgische ingreep.

 

Periodontale aandoeningen, andere dan onvoldoende tandhygiëne, kunnen ontstaan door;

• fysiologische omstandigheden zoals zwangerschap, puberteit, enz.

• systemische ziekten zoals diabetes, kanker

• langdurig gebruik van sommige geneesmiddelen

• genetisch bepaald

 

PRIJZEN

* implantaten - 30 jaar garantie met certificaat al vanaf € 550  per stuk

* zirkonium kronen € 240 per stuk

* porselein kronen € 160 per stuk

* x-ray indien nodig € 35

* Consultatie kosteloos

* Ophaal van uw hotel kosteloos

 

 sommige voor en na foto's van aantal behandelingen