Liposuctie

 

Liposculpture

Liposuctie betekent letterlijk vet (lipo) wegzuigen (suctie). Het is geen middel om te vermageren, maar een methode om plaatselijk overtollig vet weg te halen, zoals op de buik.

 

Een voorwaarde voor liposuctie is dat de huid soepel is, zodat het vet onder de huid weggezogen kan worden. Is er bijvoorbeeld sprake van een sinaasappelhuid (cellulitis) dan kan het vet weggehaald worden middels dermolipectomie. Hierbij wordt er vet weggesneden (lipectomie) onder de huid (dermo). Onder invloed van hormonen kan het lichaam op sommige plaatsen teveel vet opslaan. Deze vetophopingen staan soms niet in verhouding tot uw lichaamsbouw en zijn zeer moeilijk met behulp van diëten weg te krijgen. Dit zogenaamde stapelingsvet zet zich bij vrouwen vooral vast rond de heupen, bovenbenen (cellulitis), buik en bovenarmen. Bij mannen concentreert het zich vaker rond de lendenen, buik, maag- en halsstreek. Ook knieën, gezicht, enkels, rug en billen zijn plekken waar opgehoopt vet zich lastig laat verwijderen.

 

De liposuctie vindt bij de Mommy Makeover vaak plaats bij en rondom de bovenbenen en de billen. Via dunne incisies wordt met een dunne buis op vooraf afgetekende plaatsen het overtollige vet weggezogen.

Na de ingreep worden de incisies gehecht of verbonden (afhankelijk van de grootte). Om zwellingen te verminderen dient u gedurende twee tot vier weken een elastische broek te dragen. Nadien zal een lichte zwelling aanhouden die na vier tot zes maanden verdwenen zal zijn. Pas dan is het resultaat goed zichtbaar.

 

Voor het verwijderen van overtollig vet bestaan de volgende methoden:

Liposuctie (weg zuigen van vet).

Dermolipectomie (weg snijden van vet).

Het lichamelijk onderzoek zal uitwijzen welke methode het beste toegepast kan worden.

 

Duur van operatie : tussen 1 ½- 2 ½ uur

Verdoving : plaatselijk

Aangeraden vakantiedagen : 5-7

Overnachting in ziekenhuis : 6-24uur

Controle : niet noodzakelijk

 

Bijzoderheden : na 7dagen kan men terug in sociale leven- na 1 ½ maand sporten. Wanneer u naar huis gaat, zult u 6 weken lang dag en nacht een ondersteunend korset moeten dragen om het geopereerde gebied te ondersteunen.

Prijs : tussen €300 - € 350 per zone