Profiel van het implantaat

Het profiel van het borstimplantaat bepaald in grote lijnen de contour van de 'nieuwe' borst. Over het algemeen wordt een implantaat met laag profiel gekozen wanneer een zo natuurlijk mogelijk resultaat verlangd wordt. Implantaten met een hoog profiel worden met name gebruikt wanneer een meer stevige en vollere borst wordt verlangd.

 

Oppervlakte van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan getextureerd (ruw) of glad zijn. Vrijwel alle anatomische implantaten hebben een getextureerd oppervlakte. Bij ronde implantaten kan de arts kiezen tussen een glad en getextureerd oppervlakte. De arts zal u vertellen wat de beste keuze is in uw geval.

Het is niet altijd mogelijk om zelf het type implantaat en het bijbehorende profiel te kiezen. De plastisch chirurg zal u adviseren welk type implantaat en profiel het beste resultaat zal geven in uw individuele situatie. Het is aan te raden om foto's mee te nemen van het door uw gewenste resultaat als u op consult gaat. Laat de foto's aan onze chirurg zien en vraag hem hoe het gewenste resultaat het beste behaald kan worden.

Borstvergroting met implantaten

Een borstvergrotende operatie duurt zonder complicaties ongeveer maximaal 2 uur. Voor de plaatsing van de implantaten kiest de chirurg uit verschillende methoden:

Implantaten boven de borstspier - subglandulaire plaatsing.

Implantaten worden meestal boven de borstspier geplaatst wanneer:

- Er voldoende borstweefsel aanwezig is om het implantaat goed te bedekken.

- Er sprake is van een sterk ontwikkelde borstspier, bijvoorbeeld door het beoefenen van topsport. Bij een sterk ontwikkelde spier
  zal het implantaat te veel omhoog gaan bewegen wanneer deze onder de spier zou worden geplaatst.

- De patiënt een redelijk grote cupmaat wenst.

 Implantaten (gedeeltelijk) onder de borstspier - dual plane. Implantaten worden onder de borstspier geplaatst wanneer er sprake is van weinig borstweefsel (erg kleine borsten).

 

De voor- en nadelen van dual plane plaatsing

Dual plane is inmiddels de meest gekozen methode voor het vergroten van borsten. Dat komt doordat de methode grote voordelen met zich meebrengt. Zo treedt bij vrouwen met een dual plane borstvergroting veel minder vaak kapselvorming op na de operatie. Ook vinden veel vrouwen het resultaat er natuurlijker uit zien. Het herstel duurt na een dual plane operatie echter langer. Ook heeft men vaak meer pijn in de eerste weken na de operatie.

 

Plaats van de incisie

Om de implantaten in de borsten in te brengen, zullen incisies in het lichaam gemaakt worden. De plastisch chirurg heeft hierbij verschillende mogelijkheden.

Via de tepel

Bij het inbrengen van het implantaat via de tepel, wordt de incisie geplaatst op de overgang van de tepelhof naar de borst. Het litteken zal klein en onopvallend zijn. Omdat deze opening smal is, kunnen alleen kleinere implantaten op deze manier worden ingebracht. Vaak wordt deze methode gebruikt wanneer ook een kleine borstlift wenselijk is. Bij deze ingreep bestaat het risico van optredend gevoelsstoornis in de tepel.

Via de borstplooi

Bij deze ingreep wordt de incisie geplaatst in de borstplooi aan de onderkant van de borsten. Het voordeel van deze manier van plaatsing is dat er grotere implantaten kunnen worden ingebracht en dat de chirurg een goed overzicht heeft van de borstholte. De kans op nabloedingen en andere complicaties is hierdoor bij deze ingreep relatief het kleinst. Het litteken dat na de operatie overblijft is relatief groot, maar ligt vaak goed verborgen in de borstplooi.

Via de oksel

Implantaten kunnen ook via de oksel worden ingebracht. Een voordeel van deze manier van plaatsing is dat er geen littekens op of onder de borst zichtbaar zullen zijn. Het nadeel is dat implantaten soms naar boven schuiven, bovendien heeft de chirurg bij deze ingreep een minder goed zicht op de borstholte dan bij de andere ingrepen.

Herstel na de borstvergroting

Na de borstvergrotende operatie met implantaten zullen de borsten worden verbonden in een steungevend verband. Meestal worden ook drains ingebracht waarmee wondvocht kan worden afgevoerd. De post-operatieve herstelperiode is ongeveer 1 tot 2 dagen, na deze periode worden de drains verwijderd. Met het verstrijken van de tijd worden de borsten minder pijnlijk, toch kan het aan te raden zijn om in de eerste week na ontslag uit het ziekenhuis voor hulp in huis te zorgen omdat u nog weinig mobiel zult zijn. Verder wordt afgeraden om in de eerste zes weken na de operatie te veel zware inspanning te doen, zoals sporten of zwaar tillen.

 

Duur van operatie : tussen 1 ½- 2 ½ uur

Verdoving : Onder narcose

Aangeraden vakantiedagen : 5

Overnachting in ziekenhuis : 1 nacht

Prijs : tussen €2.000-€3000

 

BORSTLIFT (MASTOPEXI)

 

Een borstlift is in principe een andere ingreep dan een borstvergroting of borstverkleining. Wel kan een borstlift gecombineerd worden met een borstvergroting, hierbij wordt tijdens de borstlift een (klein) implantaat in de borst geplaatst. Ook kan een borstlift gecombineerd worden met een borstverkleining, in dit geval verwijderd de chirurg wat meer borstweefsel tijdens de borstlift.

 

De borstlift wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Zodra u volledig slaapt begint de plastisch chirurg met de operatie. Er zijn meer manieren waarop borsten gelift kunnen worden. In de meeste gevallen kiest de chirurg ervoor om sneetjes te maken rond de tepel, daaronder twee schuin naar beneden en een in de borstplooi, vergelijkbaar met de vorm van een sleutelgat. Vervolgens wordt de tepel omhoog geschoven en opnieuw vastgehecht aan de borst. Als het nodig is wordt de tepel verkleind. De huid onder de borst wordt naar elkaar toe gebracht en ook gehecht, hierdoor wordt de borst gelift.

 

Duur van operatie : tussen 1 ½- 2 ½ uur

Verdoving : Onder narcose

Aangeraden vakantiedagen : 7

Overnachting in ziekenhuis : 1 nacht

Controle : na 6 dagen

Bijzoderheden : na 10 dagen kan men terug in sociale leven- na 1 maand sporten

Prijs : tussen €1.500-€2.750

 

Borstlift met implantaten 

Wanneer meer volume gewenst wordt dan kunnen tijdens de operatie ook borstprotheses worden geplaatst. Deze zullen in de meeste gevallen via de incisie die al in de borstplooi is gemaakt in het lichaam worden geplaatst.

Duur van operatie : tussen 1 ½- 2 ½ uur

Verdoving : Onder narcose

Aangeraden vakantiedagen : 7

Overnachting in ziekenhuis : 1 nacht

Controle : na 6 dagen

Bijzoderheden : na 10dagen kan men terug in sociale leven- na 1 maand sporten

Prijs : tussen €2.000-€3.00

 

Borstverkleining

Door een borstverkleinende operatie worden de borsten kleiner en steviger. Een borstverkleining is meestal geen geschikte behandeling bij (erg) hangende borsten. In die gevallen geeft een borstlift meestal een mooier resultaat. Ook kan een plastisch chirurg de twee ingrepen combineren.

 

De resultaten van een borstverkleining zijn direct na de operatie te zien. Doordat er meestal nog enige weken sprake is van zwelling van de borsten, worden de borsten nog wat kleiner zodra dit afneemt. De littekens zijn eerst rood en dik maar zullen langzaam minder opvallend worden.

 De plastisch chirurg kan niet precies voorspellen welke cupmaat u na de ingreep zult hebben. Uiteindelijk zullen de borsten kleiner en steviger zijn. Ook zal de vorm veranderd zijn, passend bij de nieuwe grootte.

 Verreweg de meeste vrouwen zijn tevreden over het resultaat van de ingreep. Klachten over rugpijn, schouderpijn en nekpijn verdwijnen vaak helemaal en veel vrouwen zijn minder onzeker over hun borsten.

 In een enkel geval vallen de resultaten tegen. Vrouwen kunnen zich storen aan de (a)symmetrie van de borsten of overmatig littekenweefsel. Soms vallen de borsten daarnaast uiteindelijk te klein of toch nog te groot uit. Een tweede operatie kan in deze gevallen nodig zijn, maar dit valt te voorkomen door van te voren goed met de plastische chirurg te bespreken wat het te verwachten eindresultaat is.

 

Duur van operatie : tussen 1 ½- 2 ½ uur

Verdoving : Onder narcose

Aangeraden vakantiedagen : 7

Overnachting in ziekenhuis : tussen 1 -3 nachten

Controle : na 6 dagen

Bijzoderheden : na 10dagen kan men terug in sociale leven- na 1 maand sporten

Prijs : tussen € 2.500-€3.000

 

Voor een geheel vrijblijvend en gratis prijsopgave kunt u een foto appen of mailen naar whatsapp: 00 90 544 586 84 26 mail: gamze.gunes@corendon.nl

 

 

Borstcorrecties

 

Ronde of anatomische (druppelvormige) implantaten

Van oudsher worden ronde implantaten gebruikt om tot vollere borsten te komen. Deze implantaten geven de borst een voller en boller aanzien. Bij slanke vrouwen of vrouwen met kleine borsten leveren ronde implantaten soms een erg onnatuurlijk resultaat op. Daarom wordt bij deze vrouwen steeds meer gekozen voor een borstvergroting met anatomisch gevormde siliconen implantaten. Deze anatomische implantaten zijn minder gevuld aan de bovenkant dan aan de onderkant en zorgen daarom voor een natuurlijkere overgang aan de bovenkant van de borst.